De thema's van 2019

Elk jaar kiest COCOON een thema en kleur om je te inspireren in je zoektocht naar het perfecte interieur. Op basis van huidige en toekomstige trends kiest COCOON dit jaar voor het thema ‘Wabi-Sabi’ (de schoonheid van imperfectie) en de kleur ‘flesgroen’ om deze aardekleuren kracht bij te zetten.  Ontdek de thema’s en laat je inspireren!

De thema's van de volgende editie zullen binnenkort online komen.

Tegenwoordig moeten we een evenwicht vinden tussen werk, familie, vrienden en hobby’s ... Het vinden van deze balans maakt het leven een interessante mix van verplichtingen en geneugten... maar daardoor worden we soms afgeleid van de essentie van het leven.

Daarom kiest COCOON er dit jaar voor om het thema “Wabi-Sabi” in de kijker te zetten.  

 

'Wabi' verwijst naar het verlangen naar soberheid en 'Sabi' staat voor het nostalgische besef dat alles voorbijgaat. Het idee achter de term is dat de onvolmaaktheid van voorwerpen ze net uniek en authentiek maakt. Het ultieme voorbeeld hiervan is de natuur. Ze is asymmetrisch, ruw en heeft duidelijke sporen van het verleden. Het zijn deze elementen samen die het landschap net zo mooi maken.

Daarom zal een Wabi-Sabi interieur altijd samengesteld worden met natuurlijke en rauwe materialen. Een verfijnde stijl die ons er aan herinnert dat we gelukkig kunnen zijn met minder door terug te keren naar de essentie.

 

Vind inspiratie op onze Pinterest pagina

 

Door de sombere tint van ‘flesgroen’ verwacht men niet direct zijn oorsprong, namelijk geel, een felle kleur. ‘Flesgroen’ is ondanks zijn donkerheid ook de kleur van het leven, een kleur die ons doet denken aan de natuur, de velden en de bomen. Deze kleur gaat niet uit de mode, integendeel, ze behoudt een overheersende plaats, met ups en downs, in zowel klassieke als moderne interieurs.

 

Het flesgroen combineert bijzonder goed met het  grijze kleurenpallet, maar even goed met natuurlijkere kleuren, zoals bijvoorbeeld hout.

 

Vind inspiratie op onze Pinterest pagina