Creativity Platform by Spot

Je huis persoonlijk maken, dat doe je met decoratie die je zelf gemaakt hebt! Dit jaar slaat COCOON de handen in elkaar met Spot, hét platform voor workshops. Samen zorgden we voor een fijne selectie van korte workshops en seminaries die jij kan meevolgen!

Je gaat gegarandeerd daar huis met een hoofd vol ideeën en een handgemaakt stukje decoratie!

Pas op: voorafgaande inschrijving via het platform van Spot is verplicht! Sommige workshops vragen ook een kleine bijdrage om het materiaal te vergoeden.

Inschrijvingen zijn vanaf nu mogelijk

KLIK HIER OM JE IN TE SCHRIJVEN

Abonneer je op onze nieuwsbrief en volg ons op sociale media om als eerste je plekje te verzilveren bij de workshops!

Je vindt het Creativity Platform terug in Paleis 2.

 

 

Hieronder vindt u wat meer uitleg over de verschillende workshops.

 

 

Vrijdag 19 november

12u-12u30: workshop houtbranden (NL) door Kristien Verreydt

 

 

 

 

In deze workshop krijg je een initiatie pyrografie, oftewel houtbranden. Je krijgt eerst een korte uitleg hoe je het houtbrandapparaat correct en veilig kan gebruiken. Daarna ben je snel op weg om zelf een quote, naam of tekening op een houten lepel te branden. Je hebt de keuze uit verschillende klaargemaakte ontwerpen, of je kan zelf aan de slag om een ontwerp te maken. Leuk voor gepersonaliseerde cadeautjes!

 

15u-15u30: workshop macramé airplant/wallhanger (NL) door Kristien Verreydt

 

 

 

 

In deze workshop ga je zelf aan de slag om een mini wandhanger of luchtplanthangertje te maken met behulp van macramé. We starten met het aanleren van twee basisknopen die je nadien kan gebruiken voor heel wat andere macramé projecten. Je krijgt de keuze uit verschillende kleuren biologisch katoenkoord voor een hangertje helemaal in jouw stijl.

 

18u-18u30: workshop handletteren (NL) door Cynthia Vertessen

 

 

 

 

Heb je interesse om hippe en trendy letters te tekenen, je eigen postkaarten te personaliseren en/of creatief tot rust te komen? Dan is deze workshop zeker iets voor jou! Deze korte workshop handletteren geeft je een inleiding over de letterkunsten. We gaan aan de slag met verschillende letterstijlen en het gebruik van fineliners. We leren mooie composities maken in combinatie met woorden en doodles. Tijdens deze workshop ontwerpen we labels en postkaartjes die je na de initiatie mee naar huis neemt. Leuk voor aan jouw cadeautjes voor kerst te hangen bijvoorbeeld.

 

Zaterdag 20 november

12u-12u30: workshop flowergram (NL) door Soetkin Van Causbroeck

 

 

 

 

Tijdens deze mini workshop leer je een mooie en gebalanceerde compositie "flowergram" te maken met droogbloemen. Je krijgt allerlei tips voor een tof ontwerp. Er zijn heel wat verschillende soorten en kleuren waaruit je kan kiezen, dus gaat iedereen met een persoonlijke flowergram naar huis.

 

15u-15u30: workshop zeepje maken  (NL) door Murielle Van Imschoot

 

 

 

 

Tijdens deze mini-workshop gaan we zeepjes maken. We personaliseren de zeepjes door natuurlijke kleur- en geurstoffen toe te voegen, waarna we ze versieren met gedroogde bloemen. Vervolgens pakken we ze in als een cadeautje en krijgen jullie 2 zeepjes mee naar huis. Onze smeltzepen zijn 100% plantaardig en parabeenvrij. 

 

Zondag 21 november

13u30-14u: workshop tafelstyling (NL) door Katrien Sterckx

 

 

 

 

In deze workshop de leukste tips & tricks voor een kerstfeest zonder zorgen: ontdek alle do’s and don’ts voor jouw pinterestproof kersttafel en als kers op de taart maken we een mooi tafelstukje in de kerstsfeer om mee huiswaarts te nemen.

 

16u-16u30: workshop mini schilderij aquarel (NL) door Nele Geerts

 

 

 

 

We leggen je stap voor stap uit hoe je op een eenvoudige manier mooie mini schilderijtjes maakt met aquarelverf en fineliners. We tonen je hoe je jouw interieur elk seizoen kan opfleuren op een simpele maar eigentijdse manier. Je doet het helemaal zelf en het is ook nog eens budgetproof. 

 

Maandag 22 november

13u30-14u: workshop kintsugi (NL) door Sebastiaan Baetens

 

 

 

 

 

Met deze kintsugi workshop willen wij jou een zinvolle en hands-on ervaring bieden met een duurzaam, mooi en direct resultaat. Krijg de kans om een mooi keramieken koffietas te herstellen met onze hulp en neem daarna je eigen kintsugi creatie mee naar huis. Eerdere ervaring, kennis of vaardigheden zijn niet nodig!

 

16u-16u30: workshop borduren op foto (NL) door Lies Van Driel

 

 

 

 

 

 

In deze workshop borduur je een quote en/of enkele leuke accenten op een canvas waarin een foto verwerkt zit, waarna je een prachtig borduurwerkje bekomt. Met een houten borduurring kan je dit bijvoorbeeld aan een muur hangen en zo je interieur pimpen! Klaar voor deze nieuwe hobby?